Στην σημερινή εποχή η άνοια έχει λάβει μεγάλες και ανησυχητικές διαστάσεις, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία με βάση τους υπολογισμούς της Alzheimer’s Disease Inter national, 44 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με άνοια παγκοσμίως, αριθμός που θα ανέλθει σε 65.7εκ. μέχρι το 2030 και σε 115.4 εκ. μέχρι το 2050. Η άνοια προσβάλλει τουλάχιστον 150.000- 200.000 άτομα στην Ελλάδα, 10 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη και υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025 περίπου 6.7 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ θα έχουν νόσο Alzheimer. Σχετίζεται με σημαντική σωματική, κοινωνική και ψυχιατρική αναπηρία των ασθενών και σημαντικό φορτίο και πίεση των μελών της οικογένειας που παρέχουν φροντίδα.
Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ & Συγγενών Διαταραχών Βόλου, στα πλαίσια του Προγράμματος Διασύνδεσης Κέντρων Ημέρας για άτομα που πάσχουν από Άνοια –Alzheimer, μέσω δράσεων κατάλληλης διασύνδεσης με δομές των ΟΤΑ και στόχο την προάσπιση της ψυχικής υγείας, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στις δομές υγείας των Δήμων.
Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα αφορά την διασύνδεση των υφιστάμενων και νέων Κέντρων Ημέρας με Μονάδες ΟΤΑ για την Τρίτη ηλικία όπως τα ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ, με στόχο τη διασύνδεση των ανωτέρω δομών (μέσω δράσεων κατάρτισης και on the job training) και την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και φροντίδας από τους επαγγελματίες των κοινωνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ. Η δράση στοχέυει στην ενημέρωση και εκπαίδευση του πληθυσμού σχετικά με τις μεθόδους πρόληψης της άνοιας. Επίσης, περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την εφαρμογή σχετικών προληπτικών προγραμμάτων. Το συγκεκριμένο έργο θα ενημερώνει, θα υποστηρίζει, θα εξειδικεύει το προσωπικό των μονάδων Ο.Τ.Α. (Κ.Α.Π.Η.-Κ.Η.Φ.Η.) σε ζητήματα σχετικά με την άνοια και ειδικότερα, στην επιδημιολογία της άνοιας, στην διάγνωση ανοϊκών συνδρόμων, στις φαρμακευτικές θεραπείες, στις νευρολογικές δοκιμασίες, στην πρόληψη, στους παράγοντες κινδύνου, στους προστατευτικούς παράγοντες, στα νευροψυχιατρικά συμπτώματα, στις μη φαρμακευτικές θεραπείες, σε υπηρεσίες για φροντιστές και οικογένειες, στην δημιουργία κοινοτήτων φιλικών προς την άνοια και στα δικαιώματα ασθενών και φροντιστών. Παράλληλα θα προγραμματίζει από κοινού ομιλίες, εκδηλώσεις, ενημερώσεις τόσο του κοινού όσο και του προσωπικού που στελεχώνει δημοτικές δομές, θα πραγματοποιεί νευροψυχολογική αξιολόγηση και νοητική ενδυνάμωση, οδηγίες πρόληψης, υποστήριξης και ενημέρωσης των φροντιστών.
Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου ενισχύθηκε για αυτό τον σκοπό με προσωπικό το οποίο αποτελείται από τις εξής ειδικότητες:
1. Ψυχίατρος κ. Σταφυλά Αικατερίνη
2. Ψυχολόγος κ. Αποστολίνα Κωνσταντίνα
3. Κοινωνική Λειτουργός κ. Τσιαμασφύρη Αγλαΐα
Η νόσος Αλτσχάιμερ αποτελεί πρόκληση για την δημόσια υγεία λόγω του μεγάλου αριθμού περιστατικών, του μεγάλου κόστους και λόγω της αναπηρίας που προκαλεί η νόσος. Συνεπώς, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να διευρύνουμε τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της άνοιας.
Προσωρινός πίνακας υποψηφίων για την σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.
Συνημμένο:
Προσωρινός Πίνακας Αξιολόγησης Υποψηφίων
Υπόθεση:
Όλα ξεκινούν όταν ένα «γκρουπ θέραπι» φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ συναντιέται με σκοπό να μιλήσει για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησε. Μέσα στην ομάδα αυτή βρίσκεται η Ελένη. Πρόκειται για μία νέα φροντιστή, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα την θυμάται. Στιγμές έντονης αγωνίας και πόνου διαδραματίζονται και πρωταγωνιστούν στη ζωή της. Όχι όμως για πολύ. Γιατί κάποια στιγμή φτάνει η ώρα της αποδοχής…
Προβολή
Κινηματοθέατρο Αχίλλειον 05/02/2020 19:00
Δείτε εδώ το επίσημο trailer: Official Trailer
Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου λειτουργώντας ως δικαιούχος της Πράξης «Πρόγραμμα Διασύνδεσης Κέντρων Ημέρας για άτομα που πάσχουν από Άνοια-Alzheimer, μέσω δράσεων κατάλληλης διασύνδεσης με δομές των ΟΤΑ» στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» Άξονας προτεραιότητας 2α: «Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού-Ενεργός Κοινωνική Ενσωμάτωση», προκηρύσσει την πλήρωση τριών (3) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου μερικής απασχόλησης, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης ως κατωτέρω:
και καλεί τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους, εφόσον κατέχουν τα απαραίτητα προσόντα να υποβάλλουν «ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι την 7η Φεβρουαρίου 2020.
Αρχεία προς λήψη
27-02-2018 : Επίσκεψη στο Μουσείο της πόλης.
07-03-2018 : Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών στην Κάτω Γατζέα.
14-03-2018 : Επίσκεψη στην Κιβωτό του Κόσμου.
Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017
Ώρα 20:00μμ
Θέατρο Πολιτιστικού Νέας Ιωνίας
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
Κατερίνα Αποστολοπούλου
Τζένη Χατζηδήμου
Ιορδάνης Παπάζογλου
Ευάγγελος Κακαλιάς
Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βόλου
Βολιώτικη Χορωδία
Χορωδία 10ου Γυμνάσιου Βόλου
Χορωδία Γυμνάσιου Ιωλκού
Σχολή Χορού Break a Move
ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ:
Νεκταρία Παπαδημητρίου
Κερασία Σιάρρα
Εύη Κανελλοπούλου
Η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Φροντιστή» διοργανώνει Ομάδες Υποστήριξης Φροντιστών ασθενών με άνοια.
Στις ομάδες μπορούν να συμμετέχουν σύζυγοι, τέκνα και άλλοι συγγενείς και περιθάλποντες ατόμων που πάσχουν από νόσο Alzheimer ή άλλον τύπο άνοιας. Στόχος των ομάδων θα είναι
Η λειτουργία των ομάδων θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, και οι ομάδες που θα σχηματιστούν θα είναι κλειστές. Δηλαδή, μετά τη 2η συνάντηση δεν θα υπάρχει η δυνατότητα εισόδου σε νέα μέλη, έτσι ώστε οι φροντιστές που θα συμμετέχουν να μπορούν να νιώσουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη τόσο με το συντονιστή της ομάδας όσο και με το σύνολο της ομάδας.
Η συμμετοχή στις Ομάδες Υποστήριξης Φροντιστών ασθενών με άνοια είναι δωρεάν.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες επικοινωνήστε έως 30/3/2017 στα τηλέφωνα: 2421031227 από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-13.00.
Η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer στα πλαίσια της προσπάθειας της για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη του ευρύ κοινού σε θέματα της νόσου Αλτσχάιμερ πραγματοποιεί δωρεάν έλεγχο μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών από εξειδικευμένους ψυχολόγους του κέντρου.
Ο έλεγχος μνήμης (τεστ μνήμης) είναι μια ανιχνευτική διαδικασία που αφορά την εξέταση των ανώτερων γνωστικών λειτουργιών (μνήμη, κρίση, προσοχή, συγκέντρωση, λόγο και μάθηση). Μέσα από ερωτήσεις ελέγχεται, αν υπάρχουν οργανικές δυσκολίες στη μνήμη, που ίσως οφείλονται στη νευροεκφυλιστική νόσο Alzheimer ή σε άλλον τύπο άνοιας, αλλά και ο βαθμός της σοβαρότητας τους.
Η εξέταση απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 60 ετών και διαρκεί 40’–60’.
Για τη διαδικασία και τις πληροφορίες που συλλέγονται, τηρείται το απόρρητο.
Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 2421031227 και 2421087267.
Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ μια ξεχωριστή εκδήλωση για τους φροντιστές των ασθενών με άνοια με τίτλο : . «Εκφράζομαι – Μοιράζομαι – Αποφορτίζομαι»
Η ιδιαιτερότητα της εκδήλωσης ήταν ένα εικαστικό δρώμενο. Αφορμή για την πραγματοποίηση του, ήταν αφενός ο εορτασμός της «Ημέρας Φροντιστή» και αφετέρου τα εκατοντάδες ραντεβού συμβουλευτικής που έχουν γίνει αυτά τα 11 χρόνια στη Μονάδα, με περιθάλποντες ασθενών. Κάθε ραντεβού ήταν διαφορετικό , οι φροντιστές ως προσωπικότητες μοναδικοί, οι σκέψεις που κατέθεταν ιδιαίτερες. Αυτό όμως που πάντα ήταν κοινό σε όλες τις συναντήσεις ήταν το βάρος του φορτίου, η επιβάρυνση που ένιωθαν φροντίζοντας τον δικό τους άνθρωπο.
Έχουν αφιερωθεί άπειρες ώρες συμβουλευτικής και ενημέρωσης για να καταφέρουμε από κοινού, επαγγελματίες και περιθάλποντες, να αντιμετωπίσουμε δύσκολες συμπεριφορές, την άρνηση των ασθενών να προσαρμοστούν, να πάρουν τα φάρμακά τους, να κοιμηθούν το βράδυ, να ρωτάνε το ίδιο πράγμα, να θέλουν να φύγουν και να πάνε σπίτι τους, να βλέπουν το δικό τους άνθρωπο ως ένα ξένο… όλα τα καταφέραμε μαζί, τα αντιμετωπίσαμε μαζί, τα διαχειριστήκαμε μαζί ή και αποτύχαμε κάποιες φορές και ξαναπροσπαθήσαμε πάλι μαζί. Αυτό είναι το «εύκολο» κομμάτι της άνοιας, το πρακτικό, το διαδικαστικό. Υπάρχει και ένα πιο δύσκολο κομμάτι, που είναι πιο βαθύ και πιο σύνθετο και κάποιες φορές άβατο όχι μόνο για τον επαγγελματία, αλλά και για τον ίδιο τον περιθάλποντα και αυτό είναι το συναισθηματικό κομμάτι της επιβάρυνσης. Αυτό που κουβαλά μέσα του ο κάθε φροντιστής, που συνεχίζει κάποιες φορές να υπάρχει βαρύ ακόμη κι αν πρακτικά τα καταφέρνει στην καθημερινότητα του.
Μέσα από το εικαστικό δρώμενο που ακολούθησε στόχος ήταν συμβολικά, όλοι να καταφέρουμε να αποθέσουμε αυτό το φορτίο, αυτή την αίσθηση επιβάρυνσης, αυτό που υπάρχει μέσα μας, που το νιώθουμε αλλά σπανίως μιλάμε για αυτό γιατί δεν έχουμε μάθει να το κάνουμε. Μας είναι πιο εύκολο να μιλήσουμε για αυτά που μας συμβαίνουν για τα γεγονότα, για τους ανθρώπους, για τα αντικείμενα, για τις καταστάσεις, αλλά δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε αυτά τα πολλά και σημαντικά που νιώθουμε και μας προκαλούν τα γεγονότα, οι άνθρωποι, τα αντικείμενα και οι καταστάσεις.
Αφήνοντας το αποτύπωμα μας όλοι στο χώρο της Μονάδας, όπου κινούνται καθημερινά εργαζόμενοι, ασθενείς και περιθάλποντες και διακινούνται ποίκιλλες σκέψεις και συναισθήματα, βάλαμε από κοινού ένα στόχο, να αρχίσουμε να βάζουμε σε λόγια αυτό το συναισθηματικό φορτίο, να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, να τα μοιραζόμαστε, γιατί έτσι μόνο αποφορτιζόμαστε.
Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα,
Σε συνέχεια της επιστολής της Ομοσπονδίας σας κοινοποιώ επιστολή της ΠΕΨΑΕΕ για την δεινότατη οικονομική μας κατάσταση και σας ενημερώνω ότι αν δεν υπάρξει άμεσα χρηματοδότηση θα προβούμε ως ΠΕΨΑΕΕ σε νομικές κινήσεις και θα ζητήσουμε και παρέμβαση της ΕΕ. Η ΠΕΨΑΕΕ έχει λάβει για το 2015 το ποσό των 31.000€ έναντι παροχής υπηρεσιών περίπου 500.000€, δηλαδή περίπου το 6% των αναγκαίων πόρων, όπως και οι περισσότεροι φορείς που έχουμε κέντρα ημέρας και δεν έχουμε πλέον καμία οικονομική δυνατότητα ούτε για τα αναγκαία και η ασφαλιστική ενημερότητα μας λήγει σε 10 ημέρες.
Η προηγούμενη ασφαλιστική μας ενημερότητα έληξε στις 13-5-15 και ενώ ενημερώσαμε το υπουργείο ότι είμαστε διατεθειμένοι και είχαμε τα χρήματα να εκδώσουμε νέα μόλις υπάρξει χρηματοδότηση και παρά τις οχλήσεις μας, από τις αρχές Μαΐου, δεν ενταχθήκαμε στην πρόσφατη χρηματοδότηση, ενώ άλλοι φορείς χωρίς άμεσο πρόβλημα ενταχθήκανε γιατί είχαν ασφαλιστική ενημερότητα στις 21-5-15 (και καλά έκαναν οι φορείς), λες και η έλλειψη ασφαλιστικής ενημερότητας δεν έχει ως αιτία την ανεπαρκή χρηματοδότηση και δεν είναι υπαιτιότητα του Υπουργείου.
Δυστυχώς, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το μόνο που κυριαρχεί στο Υπουργείο είναι η τήρηση της γραφειοκρατίας και όχι η κάλυψη των αναγκών των εξυπηρετούμενων .
Πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν έλαβαν υπόψη τους καθόλου τις τοποθετήσεις μας ως Ομοσπονδία να υπάρξει αναλογική χρηματοδότηση όλων των φορέων ώστε να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ανάγκες. Νομίζω ότι πρέπει να αντιληφθεί το υπουργείο ότι δεν τιμωρεί ούτε τις διοικήσεις ούτε τους φορείς αλλά τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους με τέτοιες αποφάσεις.
Φιλικά,
Μενέλαος Θεοδωρουλάκης,
Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΕΨΑΕΕ,
Διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής
Αξιότιμοι κύριοι, Αξιότιμες κυρίες, καλείστε να πάρετε θέση σε ένα ακόμη πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες ασθενείς και εργαζόμενους.
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει τόσο σαν Μονάδα αλλά και σαν φορέας Ψυχικής Υγείας όπως βέβαια και άλλοι 64 αντίστοιχοι φορείς (216 μονάδες υγείας οι οποίοι είναι ΝΠΙΔ).
Πέραν της υποχρηματοδότησης την οποία έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια, έρχεται να προστεθεί και η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή αυτών των χρηματοδοτήσεων. Πότε με τον ένα τρόπο πότε με τον άλλο, όσον αφορά τις δικαιολογίες, έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο, ή μάλλον στο σημείο μηδέν. Για άλλη μια φορά μας οφείλονται δεδουλευμένα πέντε μηνών σε μια δυσκολότατη εποχή και τη στιγμή όπου στις οικογένειες (των εργαζομένων) υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος.
Γνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και ως φορέας -φορείς έχουμε προβεί σε μειώσεις της μισθοδοσίας του προσωπικού, έχουμε επιτύχει μειώσεις στα ενοίκια από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση του λειτουργικού μας κόστους σε καθημερινή βάση. Θα πρέπει ακόμα να ληφθεί υπόψη ότι ο προϋπολογισμός των φορέων παραμένει ο ίδιος εδώ και χρόνια.
Σήμερα το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης έχει οξυνθεί ιδιαίτερα. Είναι πλέον αδύνατο να καλύψουμε ακόμα και τις πιο βασικές λειτουργικές ανάγκες των Μονάδων (μισθοδοσίες, ασφαλιστικά ταμεία, ενοίκια, ΔΕΚΟ κλπ.), καθώς και τη διαβίωση των ενοίκων των στεγαστικών δομών μας. Τα θεραπευτικά και λειτουργικά ζητήματα που προκύπτουν είναι τεράστια και ο κίνδυνος αδυναμίας λειτουργίας πολλών Μονάδων αμεσότατος. Τα συσσωρευμένα χρέη προς εργαζόμενους, προμηθευτές και ιδιοκτήτες κτιρίων μας εκθέτουν σε διάφορες αστικές και ποινικές διώξεις.
Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας και παρά το γεγονός ότι τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν προβλέπονται, στο πλαίσιο των πολιτικών δημοσιονομικής σταθερότητας που ορίζει το Μνημόνιο, περικοπές στο χώρο της ψυχικής υγείας ύψους 50%, δεν έχει υπάρξει ως σήμερα καμία εξέλιξη για την αύξηση των πόρων του ΚΑΕ 2544 ώστε να διασφαλίσουμε την παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών υγείας, αποκατάστασης και φιλοξενίας προς τους ψυχικά πάσχοντες που εξυπηρετούμε.
Πέρα από τον άμεσο κίνδυνο διακοπής λειτουργίας πολλών Μονάδων Ψυχικής Υγείας, εκτίθενται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των εξυπηρετούμενων ψυχικά πασχόντων. Η βούληση όλων μας είναι να συνεχίσουμε το έργο το οποίο παρέχουμε εδώ και πολλά χρόνια, οι ποινικές, διοικητικές και αστικές ευθύνες που μας βαρύνουν όμως, λόγω των τεράστιων χρεών, χωρίς άμεση δική μας ευθύνη, είναι πλέον δυσβάσταχτες και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών δεν ανταποκρίνεται πλέον στα επιστημονικά πρότυπα και στην δεοντολογία που υπηρετούμε.
Η κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη Χώρα μας είναι πλέον ΥΠΑΡΚΤΗ, καθώς το πρόβλημα δεν είναι μόνο μέχρι την 31η/12/2015 οπότε και λήγει η συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αλλά τι θα συμβεί στην Ψυχική Υγεία από 1η/1/2016. Θα δεσμευτεί το Υπουργείο Υγείας για την διατήρηση των φορέων και αν ναι με τι προυποθέσεις και δεσμεύσεις?
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι για το έτος 2015 οι επιχορηγήσεις για τον φορέα μας (αλλά και των υπολοίπων φορέων) από το ΥΥΚΑ ανέρχονται στο ποσό των 290.000 και η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στο ποσό των 255.000 (σύνολο 545.000) και μέχρι σήμερα (α’ εξάμηνο ) έχουμε εισπράξει 99.000 και με τα χρήματα αυτά, το 1/6 περίπου του συνολικού προυπολογισμού τι να προλάβεις να καλύψεις (οφειλόμενες μισθοδοσίες μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2014, αντίστοιχες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές) όταν γίνεται άμεση παρακράτηση των οφειλουμένων σε εφορία και ΙΚΑ.
Σήμερα για να πάρουμε ασφαλιστική ενημερότητα από το Ι.Κ.Α. είναι αδύνατον, καθώς οφείλουμε ένα ποσό γύρω στις 63.000. Ο νόμιμος εκπρόσωπος προσπάθησε να κάνει διακανονισμό αλλά το ΙΚΑ ζητά τουλάχιστον τα μισά οφειλόμενα για να εκδόσει ασφαλιστική ενημερότητα ενός μηνός*, κάτι που εμείς ως φορέας δεν έχουμε να διαθέσουμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Υγείας πρόκειται να προχωρήσει σε χρηματοδότηση με το ποσό των 39.000 για τον φορέα μας, οπότε τα χρήματα αυτά θα πάνε στο ΙΚΑ και στις μισθοδοσίες τίποτα.
Βάσει των παραπάνω, σας παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να υπάρξει μια λύση καθώς στο παρελθόν με υπουργική απόφαση είχε δοθεί τρίμηνη ασφαλιστική ενημερότητα στους φορείς χωρίς παρακράτηση ώστε να μπορέσουν να προβούν σε διακανονισμούς αλλά και στη πληρωμή των μισθοδοσιών. Παράλληλα να υπάρξει πιο σύντομη καταβολή των χρηματοδοτήσεων και να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο των 5 μηνών και περισσότερο, κάτι το οποίο βέβαια δεν συμβαίνει στο δημόσιο.
Οι Εργαζόμενοι
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Οι Φιλοξενούμενοι